Latest Article

Intretinere Gene Fir cu Fir sau Nu?

M-am hotarat sa va vorbesc despre mult controversata intretinere a extensiilor de gene.


Sunt foarte multe doamne si domnisoare care nu stiu ce presupune intretinerea extensiilor de gene. Si atunci vine intrebarea: Cum faci? Completezi ce pica? Sau le dai jos? In continuare vin cu cateva lamuriri si cateva argumente pro si contra acestei proceduri.


In momentul in care apelezi la un stilist de gene pentru montarea unui set de extensii de gene, acesta, daca este unul certificat si are cateva cursuri absolvite, va respecta cateva reguli:


    • va tine cont de genele tale naturale in alegerea marimilor si grosimilor
     • va alege o stilizare corecta a ochilor in functie de forma, fizionomie
 

  • va aplica extensiile la o distanta de aproximativ 0,05 mm distanta de radacina.


Daca toate acestea vor fi respectate, vei pleca din cabinetul stilistului de gene cu un set de extensii care vor fi pe placul tau, usor de purtat si cu o schimbare majora de look.Cand trebuie sa vin la intretinere?


Din punctul meu de vedere, aceasta intretinere a extensiilor nu este corecta! Este o alternativa mai ieftina pentru a purta extensii de gene, insa doar la prima vedere. Daca facem o analiza mai profunda, ne vom da seama ca nu e neaparat asa.


Se practica aceasta intretinere la aproximativ 3-4 saptamani. De ce? Genele noastre naturale se regenereaza continuu, astfel extensiile vor cadea odata cu geana naturala, cand ajunge la maturitate. In momentul in care noi revenim in cabinetul stilistului de gene, la 3 saptamani, vom avea aproximativ 30, 40% din extensii. Procedura de intretinere presupune completarea celor cazute, insa nu inlaturarea celor ramase.


Si acum vin eu cu intrebarea: daca stilistul a aplicat la prima procedura extensiile la aproximativ 0.05 mm de radacina, acum, dupa 3 saptamani, ele sunt tot la aceeasi distanta? Raspunsul este categoric NU! Extensiile au crescut o data cu geana naturala, ele indepartandu-se tot mai tare de radacina. Sub nici o forma ele nu mai sunt la distanta initiala. In acest caz, daca stilistul urmeaza aceeasi stilizare care ca si la prima procedura si aplica aceleasi dimensiuni, ele vor fi aplicate la aceasi distanta de 0,05 mm.Ce facem cu genele crescute?


Cele pe care noi le lasam pe ochi? La final, cu siguranata ca efectul si rezultatul nu va mai fi acelasi ca si prima data. Si te vei intreba: ai schimbat ceva? Nu, doar ca completand niste extensii noi langa extensiile deja aplicate de 3 saptamani, cu siguranta rezultatul nu va fi satisfacator.


Un alt aspect este faptul ca extensiile deja aplicate de 3 saptamani, oricum nu vor mai tine mai mult de o saptamana si vor cadea. Astfel, clienta va reveni la intretinere in 2 saptamani, cu remarca:  „nu stiu, de data asta au cazut mai repede.“ Da, este normal, au cazut cele aplicate in primul set. Deci, pe termen lung nu e neaparat un cost mai mic sa mergi la intretinere la 2 saptamani, sa platesti mai putin dar, des, iar rezultatul sa nu fie pe masura asteptarilor.


De aceea, sfatul meu este sa optezi de fiecare data pentru un set nou. Asta si pentru a avea un rezultat estetic dorit, insa si pentru a nu cheltui mai mult. Nu este un serviciu accesibil tuturor, insa, o data ce ai ales sa apelezi la el, este bine sa te asiguri ca il faci in conditii de siguranta.


Si nu uitati, NOI NU SUNTEM PERFECTE, DAR GENELE NOASTRE POT FI!

Ti-a placut ce ai citit? Ajuta-ma cu un share!